2013.07.03.
18:39

Írta: Süti világ

Cukor helyett - Xilit

Mikor rájöttem, hogy a cukrot helyettesítenem kell valamivel, számításba jött a xilit. Egy barátnőm ajánlotta, így utána olvastam a neten. Találtam is pár érdekes cikket, például ezt.

A xilit valójában cukoralkohol. Ugyanolyan édes, mint a cukor, de glikémiás indexe csak 12, így nem terheli feleslegesen a hasnyálmirigyet. Kalória tartalma 40%-a a cukorénak. Nagy mennyiségben fogyasztva hasmenést okozhat, de nem túl olcsó, szóval tuti nem viszed túlzásba. Nem karamellizálható, és az élesztő sem kel meg vele, mert gátolja a baktériumok és gombák szaporodását. Sütni és főzni egyaránt lehet vele. Ha a süti receptjében felére csökkented a cukrot, a maradékot pedig fele-fele, vagy kétharmad-egyharmad arányban xilittel helyettesíted, máris sokat tettél az egészséged és az alakod érdekében. Én váltakozva használom a mézzel, attól függ,melyikhez van kedvem.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon is, így nem maradsz le az újdonságokról!

Szólj hozzá!

Címkék: egészség adalékanyagok házhoz szállítás cukor helyett sütemény rendelés

A bejegyzés trackback címe:

https://sutivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr785386554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása