2013.10.10.
04:23

Írta: Süti világ

Rozmaringos-parmezános kekszek

Múlt héten egy sajtos receptet hoztam Nektek, ez a héten is így lesz. Finom, különlegesen fűszeres keksz baráti borozgatáshoz, vagy csak egy sós ropogtatnivaló napközben.

A Budafoki Borfesztiválra vittem egy dobozzal, és nagyon gyorsan elfogyott, pedig nem voltunk sokan :)

Ha nem akarsz lemaradni a többi receptről, kövess Facebookon!

Ha pedig a legjobb torák receptjére vagy kíváncsi, amivel biztos sikert aratsz bárhol, a jobb oldali ablakban iratkozz fel a hírlevelemre :) Kipróbált receptek, bármilyen alkalomra!

Hozzávalók:

15 dkg liszt
2,5 dkg reszelt parmezán (nem kell a legdrágábbat venni)
1 citrom reszelt héja (előtte mossátok meg alaposan)
1 teáskanál őrölt, szárított rozmaring, vagy ha friss van otthon, abból 2,5 is mehet (én mindig szárítottat használok, nálam a fűszernövények korán halnak)
1/2 teáskanál só
1/4 tk. bors
10 dkg hideg vaj, kisebb kockákra vágva
1 tojássárgája
2 evőkanál friss citromlé

A lisztet, a sajtot, a reszelt citromhéjat, a rozmaringot, a sót és a borsot összekeverjük, majd kézi elektromos mixerrel hozzákeverjük a vajat. Amikor morzsásnak tűnik, mehet bele a tojássárgájával kevert citromlé. Csak addig keverjük, amíg összeáll, a vajas linzertésztákkal nagyon gyorsan és hidegen kell dolgozni, mert különben túl törékeny lesz a kész süti. Kézzel picit gyúrjuk át, hogy teljesen egyben legyen, majd formázzunk belőle egy kb 3 cm átmérőjű rudat, és tekerjük átlátszó fóliába. Mehet a hűtőbe éjszakára, de akár egy napra is.

A tésztarudat kivesszük a fóliából, majd kb fél centis szeletekre vágjuk egy éles késsel. Tepsibe tesszük, majd 190 C-os előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg forró, egy pici sóval megszórhatjuk, de nem muszáj, anélkül is remek keksz. Kicsit törékeny, tároljátok és szállítsátok dobozban.

photo 3_2.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: főzőiskola házi süti rozmaringos keksz keksz recept

A bejegyzés trackback címe:

https://sutivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr665537646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása