Nagyon szeretem az uborkát. Ebben a melegben különösen jól esik, hiszen finom és lédús. De hogy uborka és vodka?!
Hozzávalók:
Egy közepes uborka
7 dl vodka
2 l gyömbér (üdítő)
1 citom
jégkocka
Az uborkát legyaluljuk, majd áttörjük. Erre a célra egy fa sodrófát használtam, a húsklopfoló is megteszi. Nem kell nagyon apró darabokra szedni, a cél, hogy minél több levet engedjen. Ráöntjük a vodkát, és hagyjuk picit állni. 10-15 perc elég neki, ennyitől már enyhén zöldes színe lesz. Ezután hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.
A kész italt átszűrve poharakba töltjük, majd felöntjük gyömbérrel. Egy ujjnyi vodkához kb 3 ujjnyi gyömbért adhatunk. Persze ízlés szerint lehet gyengébbre vagy erősebbre is keverni. Pár darab uborkával, jégkockával díszíthetjük.
Kellemes, frissítő ízű, igazi nyári ital, esti szalonna sütésekhez, grill partykhoz remek választás.
Felelősséggel fogyasszátok, mert itatja magát! :)
Nem szeretnél lemaradni a többi receptről? Kövess Facebookon!