2013.08.31.
08:32

Írta: Süti világ

csokoládés kávészívek

Nagyon szeretem a kávé ízét a desszertekben. Tortában, linzerben, fagyiban, bármiben. Az egyik kedvenc receptemet osztom meg Veletek, próbáljátok ki, és számoljatok be róla, milyen lett! A barátnőim imádják, sokszor kérik, hogy ilyet vigyek a hétvégi találkozóinkra. Nem egy bonyolult cucc, és a hűtési időt leszámítva nagyon hamar megvan.

Hozzávalók:

20 dkg hideg vaj (kb centis darabokra vágva)
10 dkg cukor
csipet só
25 dkg liszt (10% teljes kiőrlésű tönkölyt bír el a tészta)
2 evőkanál őrölt kávé (instant kávé még intenzívebb ízt ad neki)
A csokihoz 10 dkg étcsoki és kb  egy evőkanál vaj kell, gőz fölött vagy mikróban olvasztva meg. Ha csokisabban szereted, vegyél nagy, 20 dkg-os táblát, és 5-7 dkg vajjal számolj.

Kézi mixerrel (amivel a tojásfehérjét is habbá szoktuk verni) összekeverjük a vajat, a cukrot és a sót. Hozáadjuk a lisztet és az őrölt kávét, majd tovább keverjük. Ne túl sokáig, csak amíg éppen összeáll. Mivel linzertészta, minél gyorsabban kell vele dolgozni, és nem szabad hagyni, hogy felmelegedjen. A kezeddel csak módjával érj hozzá, mert ragadós lesz, és az nagyon megnehezítheti a formázást.

Enyhén lisztezett deszkán kb fél centi vastagságúra nyújtjuk, vigyázva, hogy mindenhol egyforma vékony legyen. Szív alakú kiszúrót használunk a formázáshoz, majd szivecskéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután a tepsiket tegyük a hűtőbe minimum 20 percre, de akár 2-3 órára, vagy egész éjszakára is. A lényeg, hogy teljesen lehűljenek a leendő kekszeink.

Előmelegített sütőben sütjük 130-140 C-on, míg a teteje száraznak tűnik, és kicsit megbarnul. Ez sütőtől függően 30-45 perc is lehet. Ha kész, hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd mártogassuk az egyik felüket csokiba.

photo 4_2.JPG

photo 5_2.JPG

Érdekelnek a receptek, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Kövesd a Sütivilágot Facebookon!

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé recept sütemény rendelés kávészívek

A bejegyzés trackback címe:

https://sutivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr385470969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása