2013.07.26.
20:33

Írta: Süti világ

Csokoládés borzaska

Az egyik kedvenc receptemet osztom meg Veletek :)

Egy régi újságban találtam, tökéletes vendégváró, vagy ebéd utáni desszert.

Hozzávalók:
15 dkg étcsoki
10 dkg vaj
10 dkg porcukor (az eredeti recept 15-öt ír, de szerintem az rengeteg)
1 evőkanál jó minőségű kakaópor
kevés tortadara vagy darált dió

A csokit és a vajat összeolvasztjuk gőz fölött (vagy simán mikróban), majd belekeverjük a cukrot és a kakaóport. Viszonylag sűrű masszát kapunk, ezt tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megszilárduljon. Ha jól lehűlt, golyókat formázunk, és a darált dióban, vagy a tortadarában megforgatjuk. Egyszerűen isteni, én nagyon szeretem. A kész golyócskákat hűtőben kell tárolni, mert könnyen megpuhulnak, de elég gyorsan fogy, tuti nem romlik ránk.

photo 2_1.JPG

Nem szeretnél lemaradni a többi receptről? Kövess Facebookon!

2 komment

Címkék: csokoládé recept házi süti sütemény rendelés csokoládés borzaska

A bejegyzés trackback címe:

https://sutivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr715428137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2013.07.29. 15:55:11

...és mitől lesz olyan a darált dióban, vagy tortadarában megforgatott csokigolyó, mint ami a képen látható?

Süti világ 2013.07.29. 16:00:43

Én egy papírtörlőre ki szoktam tenni a tortadarát vagy a darált diót, és amikor készen vannak a golyók, egyesével megforgatom benne. Egyből beletapad. A képen a toradarában megforgatott golyócskák láthatók, mert nem volt dióm, de régebben azzal is csináltam, ugyanolyan egyszerű. Próbáld ki, tuti siker :)
süti beállítások módosítása