Hogy tetszett a múlt heti recept? Ugye milyen könnyű elkészíteni? Most egy másik variációt mutatok be. Ugyanúgy készül, de parmezán helyett cheddar sajt van benne, rozmaring helyett pedig bors. Finom, telt, sajtos íze van, remélem tetszeni fog :)
Ha nem akarsz lemaradni a többi receptről, kövess Facebookon!
Ha pedig a legjobb torák receptjére vagy kíváncsi, amivel biztos sikert aratsz bárhol, a jobb oldali ablakban iratkozz fel a hírlevelemre :) Kipróbált receptek, bármilyen alkalomra!
Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg cheddar sajt
1 teáskanál só
1/4 tk. őrölt bors, lehet cayenne is ha szeretitek, de azzal csínján bánjatok, mert nagyon csípős
10 dkg hideg vaj, kockákra vágva
1 tojássárgája
2 evőkanál víz
1 ek. nagyon apróra vágott dió (ki is lehet hagyni)
A lisztet, a sajtot, a sót és a borsot összekeverjük, majd kézi elektromos mixerrel hozzákeverjük a vajat. Amikor már morzsásnak tűnik, mehet bele a tojássárgájával kevert víz, majd a dió. Csak addig keverjük, amíg összeáll, ha nem vagyunk elég gyorsak, túl törékeny lesz a kész süti. Kézzel picit gyúrjuk át, hogy teljesen egyben legyen, majd formázzunk belőle egy kb 3 cm átmérőjű rudat, és tekerjük átlátszó fóliába. Mehet a hűtőbe éjszakára, de akár egy-két napra is.
A tésztarudat kivesszük a fóliából, majd kb fél centis szeletekre vágjuk egy éles késsel. Tepsibe tesszük, és 190 C-os előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg forró, egy pici sóval megszórhatjuk, de nem muszáj, ha nem szeretitek. Kicsit törékeny, Bár nem annyira, mint a múlt heti rozmaringos recept. Azért tároljátok és szállítsátok dobozban. Sokáig eláll hűvös helyen.