2013.09.16.
15:33

Írta: Süti világ

Zabpelyhes keksz

Ízletes reggeli, vagy finom falat rövidebb utazásokhoz, kirándulásokhoz. Jól zárható dobozban egy hétig is eláll. A fahéj nagyon kellemes ízt ad neki.

Hozzávalók:

3 dkg cukor, 3 dkg méz
1 tojás
10 dkg összetört étcsoki
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 tk. fahéj
csipet só
15 dkg vaj

A cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk az összetört étcsokit. Ha nem szeretitek darabosan, olvasszátok fel előtte a csokit, ekkor sötétbarna kekszeket kaptok. Belekeverjük a vajat majd a többi hozzávalót (sütőpor és szódabikarbóna a liszttel legyen elkeverve).
Sütőpapírral bélelt tepsibe kb 3-4 cm átmérőjű golyócskákat formázunk, majd 190 C -on sütjük 10-15 percig.

Ha nem szeretnél lemaradni a többi receptről, kövess Facebookon! (A legjobb tortareceptekért pedig iratkozz fel a hírlevelemre, nem fogod megbánni :) )

galeria1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: recept tönkölybúza házi süti

A bejegyzés trackback címe:

https://sutivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr115498240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása