Ízletes reggeli, vagy finom falat rövidebb utazásokhoz, kirándulásokhoz. Jól zárható dobozban egy hétig is eláll. A fahéj nagyon kellemes ízt ad neki.
Hozzávalók:
3 dkg cukor, 3 dkg méz
1 tojás
10 dkg összetört étcsoki
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 tk. fahéj
csipet só
15 dkg vaj
A cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk az összetört étcsokit. Ha nem szeretitek darabosan, olvasszátok fel előtte a csokit, ekkor sötétbarna kekszeket kaptok. Belekeverjük a vajat majd a többi hozzávalót (sütőpor és szódabikarbóna a liszttel legyen elkeverve).
Sütőpapírral bélelt tepsibe kb 3-4 cm átmérőjű golyócskákat formázunk, majd 190 C -on sütjük 10-15 percig.
Ha nem szeretnél lemaradni a többi receptről, kövess Facebookon! (A legjobb tortareceptekért pedig iratkozz fel a hírlevelemre, nem fogod megbánni :) )