2014.03.18.
04:42

Írta: Süti világ

Vaníliás rizspuding ribizlis csokiszósszal

A rizspuding remek desszert, édes, krémes, és könnyű elkészíteni. Én melegen szeretem, de hidegen is nagyon finom.

Szeretnél még több isteni, kipróbált receptet olvasni? Kövess Facebookon!

Hozzávalók:

Fél pohár rizs
Fél pohár víz
Két pohár tej (ha hidegen szereted, még fél pohár)
Fél rúd vanília kikapart belseje, vagy egy teáskanál vanília kivonat
7 evőkanál cukor (a fele lehet xilit)
1 tojássárgája

2 sor étcsoki
1 teáskanál vaj
egy pohár fagyasztott ribizli (de lehet bármilyen gyümölcs, a legjobb a friss, de mikor a bejegyzést írom, ezek a gyümölcsök még sehol nincsenek)

A rizst, a vizet, a tejet, a vaníliát és a cukrot öntsd össze egy lábasba, erős közepes lángon forrald fel, majd alacsony hőfokon, lassan, hogy éppen csak gyöngyözzön, gyakran keverve főzd kb 25 percig. Amikor kész, vegyél ki a lábasból egy kanál rizst, keverd el a tojássárgájával, majd öntsd vissza a lábasba, és alacsony tűz fölött keverd össze az egészet. Készen is van. Vedd le a tűzről.

Kis poharakba töltsd.

Tálalás előtt a vajat, a csokit, és a ribizli felét tedd be a mikróba fél percekre, amíg a csoki megolvad. Gőz fölött is csinálhatod. Keverd össze, majd öntsd a rizsre. Pár szem gyümölccsel díszítheted.

 

IMG_5918.JPG

IMG_5919.JPG

 

Szólj hozzá!

Címkék: ribizli sütemény recept csokiszósz házi süti vaníliás rizspuding

A bejegyzés trackback címe:

https://sutivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr355841148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása