A rizspuding remek desszert, édes, krémes, és könnyű elkészíteni. Én melegen szeretem, de hidegen is nagyon finom.
Szeretnél még több isteni, kipróbált receptet olvasni? Kövess Facebookon!
Hozzávalók:
Fél pohár rizs
Fél pohár víz
Két pohár tej (ha hidegen szereted, még fél pohár)
Fél rúd vanília kikapart belseje, vagy egy teáskanál vanília kivonat
7 evőkanál cukor (a fele lehet xilit)
1 tojássárgája
2 sor étcsoki
1 teáskanál vaj
egy pohár fagyasztott ribizli (de lehet bármilyen gyümölcs, a legjobb a friss, de mikor a bejegyzést írom, ezek a gyümölcsök még sehol nincsenek)
A rizst, a vizet, a tejet, a vaníliát és a cukrot öntsd össze egy lábasba, erős közepes lángon forrald fel, majd alacsony hőfokon, lassan, hogy éppen csak gyöngyözzön, gyakran keverve főzd kb 25 percig. Amikor kész, vegyél ki a lábasból egy kanál rizst, keverd el a tojássárgájával, majd öntsd vissza a lábasba, és alacsony tűz fölött keverd össze az egészet. Készen is van. Vedd le a tűzről.
Kis poharakba töltsd.
Tálalás előtt a vajat, a csokit, és a ribizli felét tedd be a mikróba fél percekre, amíg a csoki megolvad. Gőz fölött is csinálhatod. Keverd össze, majd öntsd a rizsre. Pár szem gyümölccsel díszítheted.