2013.09.22.
04:27

Írta: Süti világ

Diós batyu

Finom, és egyszerű desszert könnyű linzertésztából, sok-sok dióval. Ez volt az első süti amit meg tudtam csinálni, szóval nyugodtan kísérletezzetek a gyerekekkel, ha érdeklődnek a sütés iránt.

Hozzávalók:

40 dkg liszt (20% teljes kiőrlésű tönkölyt bír el, különben nagyon törékeny és íztelen a tészta)
20 dkg vaj vagy 10 dkg libazsír
1 pohár tejföl
Egy csipet só

15 dkg darált dió
Ízlés szerint édesítés - lehet xilit, cukor, de akár méz is
Pici forralt tej, hogy formázni tudjuk a tölteléket

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, ne dolgozzuk túl, különben nehéz lesz kinyújtani. Ha kész, hűtőben pihentetjük egy órát, de akár egy éjszakát. Kb fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett felületen, és nagy pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. A kis kerek formákra egy fél teáskanál tölteléket teszünk, majd összehajtjuk.

190 C-on, vagy légkeverésen 170-en kisütjük, amíg a teteje megbarnul picit. Próbáljátok ki!

Ha nem akarsz lemaradni a többi receptről, kövesd a Sütivilágot Facebookon! Ha pedig a legjobb tortareceptekre vagy kíváncsi, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali dobozban :)

photo 1_4.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: recept főzőiskola tojás nélkül diós batyu süteményrendelés

A bejegyzés trackback címe:

https://sutivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr25519544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása