Néha nagyon vágyom az édességre, és egész nap tudnám majszolgatni. Ilyenkor jön jól egy egészséges és finom megoldás, a mézes dió. Az elkészítése nagyon egyszerű, tényleg csak ez a két alapanyag kell hozzá. A tört dióbelet egy pohárba vagy kisebb üvegbe teszed, rácsorgatod a mézet, és igazából kész is van. Ha nem fogyasztod el rögtön, hűtőben, zárt üvegben sokáig eláll. Egy mutatósabb üvegbe töltve, masnival díszítve, ajándéknak is kiváló.
A dió rendben tartja a vérnyomást, és rendszeres fogyasztás esetén jelentősen csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Mivel magas a telített zsírsav tartalma, jó hatással van a koleszterin szintre is, sőt artalmaz még E-vitamint, ami erős antioxidáns. Mindemellett magas az ásványi anyag tartalma, tele van rosttal, és isteni finom. Mi kell még?
Nem szeretnél lemaradni a következő receptekről? Kövess Facebookon!