Régóta keresgélek jó kalácsreceptet, ami finom, foszlós, és nem túl bonyolult. Szeretem a kalácsot édesen, vajjal és mézzel, és sósan, sonkával, vagy sajtkrémmel. Olyan tésztát kerestem, ami passzol mindkét ízvilághoz, ne legyen megkötve, hogy akkor most napokig mit reggelizzek.
Múlt héten találtam Limara receptjét, ami nagyon szimpatikus volt. Annyit változtattam rajta, hogy a vízhez fele-fele arányban tejet öntöttem, és kovásszal készítettem (mivel kenyérsütő gépem nincs). Melegen kelesztett tésztákhoz csak 10% teljes kiőrlésű tönkölylisztet használok, hogy biztosan szépen feljöjjön. Jó sokáig kellett gyúrni, hogy megfelelő legyen az állaga, de nem bántam meg, mert gyönyörű lett. A fonással viszont hadilábon állok, szóval az nem túl szabályos, de nem folyt szét, és kisütve mutatós lett.
Tetszett a bejegyzés? Kövess Facebookon!