2013.06.26.
10:40

Írta: Süti világ

Limara kalácsa

Régóta keresgélek jó kalácsreceptet, ami finom, foszlós, és nem túl bonyolult. Szeretem a kalácsot édesen, vajjal és mézzel, és sósan, sonkával, vagy sajtkrémmel. Olyan tésztát kerestem, ami passzol mindkét ízvilághoz, ne legyen megkötve, hogy akkor most napokig mit reggelizzek.

Múlt héten találtam Limara receptjét, ami nagyon szimpatikus volt. Annyit változtattam rajta, hogy a vízhez fele-fele arányban tejet öntöttem, és kovásszal készítettem (mivel kenyérsütő gépem nincs). Melegen kelesztett tésztákhoz csak 10% teljes kiőrlésű tönkölylisztet használok, hogy biztosan szépen feljöjjön. Jó sokáig kellett gyúrni, hogy megfelelő legyen az állaga, de nem bántam meg, mert gyönyörű lett. A fonással viszont hadilábon állok, szóval az nem túl szabályos, de nem folyt szét, és kisütve mutatós lett.

kalács.jpg

Tetszett a bejegyzés? Kövess Facebookon!

Szólj hozzá!

Címkék: kalács tönkölybúza házi süti limara kalácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://sutivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr395376381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása